СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Снимат продължение на филма „Имението Даунтън“

Премиерата се очаква още тази година

Маги Смит и Мишел Докъри в сцена от филма „Имението Даунтън“. - Снимат продължение на филма „Имението Даунтън“

Маги Смит и Мишел Докъри в сцена от филма „Имението Даунтън“.

Филмът „Имението Даунтън“ (Downton Abbey), спиноф на популярния британски сериал, ще има продължение, потвърдиха от студиото „Фокус фийчърс“. Оригиналният състав на тв поредицата ще се завърне за втората част на филма. Снимките са започнали миналата седмица и премиерата се очаква на 22 декември 2021 г., съобщава „Варайъти“.

Освен обичайните Маги Смит, Мишел Докъри, Хю Боневил, Лора Кармайкъл и др., към актьорския състав на филмовото продължение се присъединяват Хю Данси („Ханибал“), Лора Хадок („Пазители на галактиката“), Натали Бей („Хвани ме, ако можеш“) и Доминик Уест (The Wire).

Първият филм по „Имението Даунтън“, силно романтизиран поглед над английската класова система във Великобритания по време на Едуардианската епоха, представи посещението на краля и кралицата в имението на семейство Кроули. Не се разкрива дали и втората част ще включва посещение от важна кралска персона, което да хвърли служителите на имението в дълга, разточителна подготовка, предизвикваща множество комични моменти.

Сценарият е на Джулиън Фелоус, писал сериала и първия филм, режисьор е Саймън Къртис.

„Няма място като у дома, когато става дума за празници и не можем да си представим по-хубав подарък за феновете от събирането на Джулиън, Гарет и цялото семейство през 2021 г. в дома на Кроули“, казва Питър Куявски, председател на „Фокус фийчърс“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС