Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Снимат римейк на „Шогун”

Започват снимки на нова версия на култовия сериал от 80-те, който изпразваше улиците на социалистическа България

Корабокрушенецът Джон Блекторн, когото помним с превъплъщението на Ричард Чембърлейн, сега ще бъде изигран от Козмо Джарвис (вляво). - Снимат римейк на „Шогун”

Корабокрушенецът Джон Блекторн, когото помним с превъплъщението на Ричард Чембърлейн, сега ще бъде изигран от Козмо Джарвис (вляво).

„Шогун“ се завръща на малкия екран с римейк на прочутия сериал от 1980 г., съобщава „Дедлайн“.

В новия вариант на минисериала Козмо Джарвис („Отгледан от вълци”, „Остри козирки”) ще замести Ричард Чембърлейн в ролята на корабокрушенеца Джон Блекторн. Торанага сан, останал в паметта на предходни поколения с лицето на Тоширо Мифуне, ще бъде изигран от Хироюки Санада („Изгубени”, „47 ронини”).

Новият „Шогун” ще бъде в 10 серии, чиято продължителност все още не е ясна. Телевизионната адаптация по книгата на Джеймс Клавел е дело на сценаристите Джъстин Маркс и Рейчъл Кондо. Снимките за сериала, чийто каст все още не е изцяло попълнен, започват през август във Ванкувър, твърдят от „Дедлайн”.

Сериалът на „FX Productions“ ще трябва да се пребори за внимание в изобилието от зрелищни продукции, но и с култовия статут на предшественика си – „Шогун“ от 1980 г. Версията с Ричард Чембърлейн и Тоширо Мифуне изпразваше улиците дори в социалистическа България в началото на 80-те, когато епизодите бяха излъчвани по телевизията. Оригиналният сериал беше само в 5 епизода с дължина като на пълнометражен филм – час и трийсет минути. Но усещането на поколението, запомнило завинаги „Шогун“ като едно от големите телевизионни събития у нас, е за много по-дълга поредица. Тогава почти всички българи научиха японските фрази „уакаримас“, „коничиуа“, разбраха разликата между титлите на японските благородници и запомниха детайли от японския бит, които впоследствие се превърнаха в градски легенди.

Да си припомним кадри от стария „Шогун“:

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90