VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Снимките на сериала „Властелинът на пръстените“ започват през август

„Амазон“ инвестира $500 млн. в история от Втората епоха на Средната земя на Толкин

Сам (Шон Астън), Фродо (Илайджа Ууд) и Ам-гъл (Анди Съркис) в кадър от филма „Властелинът на пръстените“ - Снимките на сериала „Властелинът на пръстените“ започват през август

Сам (Шон Астън), Фродо (Илайджа Ууд) и Ам-гъл (Анди Съркис) в кадър от филма „Властелинът на пръстените“

Мултимилионният сериал по „Властелинът на пръстените“ на „Амазон“ ще започне снимки през август 2019 г. в студио в Шотландия. Потвърдено е, че историята, която неназованият все още проект ще разкаже, е от Втората епоха на Средната земя и ще върне зрителя преди познатите му събития от трилогията на Питър Джаксън.

Обхващаща близо 3 500 години, Втората епоха започва след прогонването на първия злодей от фентъзи света на Джон Р. Р. Толкин – Мелкор (или Моргот), един от създателите на Средната земя, чийто слуга после става Саурон. Епохата завършва с война, в която елфи и хора за последен път се бият рамо до рамо и принц Исилдур унищожава физическата форма на Саурон (показана в първите сцени от първата част на трилогията на Джаксън „Задругата на пръстена“).

Детайлите около сериала, който струва 500 млн. долара (плюс още 250 млн. долара за права), са оскъдни. Все още не са оповестени имената на режисьори и актьори, но са ясни сценаристите – Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей, писали сценария на „Стар трек 4“.

Снимките започват това лято в ново студио, което се гради в квартал „Лейт“ в Единбург, стига строителните работи да приключат навреме. Продуцентите планират да снимат от август до ноември, след това продукцията ще бъде подновена през март 2020 г. за още три месеца работа, съобщава шотландският вестник „Дейли Рекърд“, позовавайки се на свой неназован източник.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Заради изключително високия бюджет и изключително високите очаквания на феновете, не е учудващо, че „Амазон“ няколко пъти ще се връща в студиото, преди да представи първия сезон от сериала. От компанията явно се опитват да създадат телевизионна сага с въздействието на „Игра на тронове“.

Междувременно в Белфаст са започнали снимките по пилотния епизод на сериала-предистория на „Троновете“ с участието на Наоми Уотс. Ако той бъде одобрен и продукцията на сериала започне, твърде възможно е на зрителите да се представят два мащабни сериала по едно и също време.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg