Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Няма достоен за директор на Софийската филхармония

Нито един от кандидатите не е успял да убеди комисията, че може да управлява културния институт

 - Няма достоен за директор на Софийската филхармония

Софийска филхармония остава без титуляр на поста директор. Конкурсът за ръководната позиция не е спечелен от допуснатите кандидати, разбираме от съобщение в сайта на Министерство на културата. Събеседването с претендентите бе на 21 април. 

Четирима опитаха сили за директорското място, заемано дълги години от Явор Димитров. Трима от тях са музиканти в оркестъра – Светлина Илиева Терзиева-Ангелова (мениджър „Управление на творческата дейност“ във Филхармонията, цигуларка), Владимир Николаев Джамбазов (композитор, аранжор, валдхорнист), Ивайло Божидаров Христов (тромбонист) и Розалина Кирилова Касабова-Кушинчанова. Никой от тях не е получил необходимия минимум от точки – 2/3 от 660 или 440 точки, тоест не е успял да убеди комисията в Министерството на културата, че е достоен за поста.

„Въз основа на получените резултати от кандидатите конкурсът за заемане на длъжността „директор” на Софийска филхармония приключи без класиране“, информират от министерството.

В началото на месец април изпълняващият длъжността директор Виктор Стоянов обяви, че напуска културния институт след края на сезона. Ако до лятото не бъде проведен нов конкурс и не бъде определен титуляр за поста, от Министерството на културата ще назначат нов временен директор на елитния оркестър.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90