Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Софийска опера осъжда атентатите: Отнемат животи и културни ценности

Уверени сме, че тероризмът ще бъде победен, защото няма кауза, която го оправдава

„Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастността си към скръбта на близките на загиналите“, пишат артистите от Софийска опера и балет. Снимка: Румен Добрев - Софийска опера осъжда атентатите: Отнемат животи и културни ценности

„Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастността си към скръбта на близките на загиналите“, пишат артистите от Софийска опера и балет. Снимка: Румен Добрев

Трупата на Софийската опера и балет осъжда касапницата в Париж на 13 ноември. Артистите излязоха с текст, публикуван в официалния сайт на своя институт, като израз на гняв срещу отнемането на човешки животи, посегателството срещу културните ценности на обществото и съпричастието си към близките на жертвите на атентатите. 

Вижте пълния текст на изявлението им:

Артистичният, административният и техническият персонал на Софийска опера и балет осъждаме кървавия терористичен акт, извършен в сърцето на френската столица.

Той предизвика у нас гняв срещу насилственото отнемане на човешки живот и и посегателството срещу културните ценности на човечеството.

Изразяваме солидарността си с френския народ в този тежък за всички нас и Европа момент и съпричастността си към скръбта на близките на загиналите.

Ние сме уверени, че тероризмът ще бъде победен, защото няма кауза, която го оправдава.

Дълбок поклон пред паметта на жертвите на този варварски и нехуманен акт.

Софийска опера и балет

opera

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах