VivaPay

Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Концертът с цигуларя Светлин Русев е отложен за по-добри времена

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев - Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев

Софийската филхармония отново ще спази ангажимента си към публиката да се видят в уреченото време. Вместо концерта с цигуларя Светлин Русев, който трябваше да се състои на 2 април, публиката ще има възможността да се наслади безплатно на запис с музиката на Антонин Дворжак и Макс Брух.

Стриймингът започва в 19 ч. на страницата на Филхармонията във Фейсбук. Солист в първата част, в която ще прозвучи Концерт за цигулка №1 от Брух, е Божидара Кузманова. Записът е направен на 30 май 2019 г. в зала „България“. Във втората част ще бъде изпълнена Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак. Изпълнението е от 10 ноември 2019 г. на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Въпреки че „настоящата криза е тежък удар за всички нас“, „изкуството е важно, за да не загубят хората своята надежда за бъдещето и вярата си в красотата и доброто“, отбелязват филхармониците.

Отложен за по-добри времена, концертът с участието на Светлин Русев все още не е планиран за нова дата.

Америка за България

Вижте още: НАЙДЕН ТОДОРОВ: КРИЗАТА Е ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕОТКРИЕМ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост