Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Концертът с цигуларя Светлин Русев е отложен за по-добри времена

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев - Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев

Софийската филхармония отново ще спази ангажимента си към публиката да се видят в уреченото време. Вместо концерта с цигуларя Светлин Русев, който трябваше да се състои на 2 април, публиката ще има възможността да се наслади безплатно на запис с музиката на Антонин Дворжак и Макс Брух.

Стриймингът започва в 19 ч. на страницата на Филхармонията във Фейсбук. Солист в първата част, в която ще прозвучи Концерт за цигулка №1 от Брух, е Божидара Кузманова. Записът е направен на 30 май 2019 г. в зала „България“. Във втората част ще бъде изпълнена Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак. Изпълнението е от 10 ноември 2019 г. на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Въпреки че „настоящата криза е тежък удар за всички нас“, „изкуството е важно, за да не загубят хората своята надежда за бъдещето и вярата си в красотата и доброто“, отбелязват филхармониците.

Отложен за по-добри времена, концертът с участието на Светлин Русев все още не е планиран за нова дата.

Америка за България

Вижте още: НАЙДЕН ТОДОРОВ: КРИЗАТА Е ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕОТКРИЕМ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах