Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Концертът с цигуларя Светлин Русев е отложен за по-добри времена

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев - Софийската филхармония ни води „Из новия свят“ онлайн

Изпълнението на Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак е от 10 ноември 2019 г. под диригентството на Найден Тодоров. Снимка: Руди Бежев

Софийската филхармония отново ще спази ангажимента си към публиката да се видят в уреченото време. Вместо концерта с цигуларя Светлин Русев, който трябваше да се състои на 2 април, публиката ще има възможността да се наслади безплатно на запис с музиката на Антонин Дворжак и Макс Брух.

Стриймингът започва в 19 ч. на страницата на Филхармонията във Фейсбук. Солист в първата част, в която ще прозвучи Концерт за цигулка №1 от Брух, е Божидара Кузманова. Записът е направен на 30 май 2019 г. в зала „България“. Във втората част ще бъде изпълнена Симфония №9, „Из новия свят“, от Дворжак. Изпълнението е от 10 ноември 2019 г. на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Въпреки че „настоящата криза е тежък удар за всички нас“, „изкуството е важно, за да не загубят хората своята надежда за бъдещето и вярата си в красотата и доброто“, отбелязват филхармониците.

Отложен за по-добри времена, концертът с участието на Светлин Русев все още не е планиран за нова дата.

Вижте още: НАЙДЕН ТОДОРОВ: КРИЗАТА Е ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕОТКРИЕМ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90