Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Софийската филхармония с прелюд в класическата музика за деца

„Замръзналото кралство“ на „Дисни“ и „Дива симфония“ на Дан Браун за най-малките ценители

Целта на детските концерти е да въведе децата във вълшебния свят на симфоничната музика. Снимка: Софийска филхармония - Софийската филхармония с прелюд в класическата музика за деца

Целта на детските концерти е да въведе децата във вълшебния свят на симфоничната музика. Снимка: Софийска филхармония

„Замръзналото кралство“, „Дива симфония“ на Дан Браун и произведения, вдъхновени от есента, ще слушат най-малките ценители на симфоничната музика в новия полусезон на „Фортисимо фамилия“, детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония. Началото е с концерта „Есента в музиката“ на 16 октомври в столичната Зала „България“.

Целта на тази поредица е да въведе децата във вълшебния свят на класиката, да ги запознае с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване, обясняват от Филхармонията. Затова музикантите разчитат на помощ от популярни артисти и певци.

„Есента в музиката“ ще представи на публиката произведения на композитори, вдъхновили се от златния сезон в природата. Диригент на концерта е Павел Златаров. Гид ще бъде Богдана Трифонова.

Следващото събитие за деца ще бъде на 30 октомври с „Бетовен за деца“. В програмата ще звучи „Лунната соната“, както и други популярни произведения на немския композитор. Диригент е Вилиана Вълчева.

Следва „Дива симфония“, музика за деца, писана от автора на „Шифърът на Леонардо“ Дан Браун. Музикалното произведение на романиста ще прозвучи на 27 ноември под диригентската палка на Григор Паликаров. Главният герой в творбата, любезният и любознателен Маестро Маус, ще разходи публиката из цялата история, която открива музиката и в животинския свят, за да покаже, че всичко около нас е музика. В спектакъла участие ще вземе и актьорът Петко Венелинов.

Подготовката за Коледа ще тече в пълна сила на 18 декември, когато слушателите ще се пренесат в „Замръзналото кралство“. Музиката от едноименния филм на „Дисни“, отличена с „Грами“, ще бъде изпълнена под диригентската палка на Найден Тодоров.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg