Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Софийската опера ще гастролира в Южна Корея

Предстоят гостувания на състава още в Германия и Турция

Детайл от постера на „Пръстенът на нибелунга“. Снимка: Софийска опера и балет - Софийската опера ще гастролира в Южна Корея

Детайл от постера на „Пръстенът на нибелунга“. Снимка: Софийска опера и балет

Софийската опера и балет ще има гастроли в Германия, Турция и Южна Корея в началото на новия сезон, съобщи пред медиите директорът на културната институция акад. Пламен Карталов.

Операта ще гостува за втори път в град Фюсен до езерото на замъка Нойшвайнщайн с новата постановка на „Пръстенът на нибелунга“ в края на септември и първите дни на октомври. Веднага след това операта занимава за корейския фестивален град Тегу, където ще представи „Електра“ от Рихард Щраус. През ноември по случай 100-годишнината от създаването на Република Турция и честванията, посветени на Ататюрк, Софийска опера ще изнесе представления в Анкара и Истанбул.

Летният сезон в София също няма да бъде лишен от оперни представления. „Опера в парка“ ще предложи серия от детски спектакли. Край езерото Панчарево за четвърти пореден път ще се проведе фестивалът „Музи на водата“, оперен фестивал ще има отново и под Белоградчишките скали, събощи акад. Карталов.

Софийският оперен Вагнеров фестивал ще започне на 8 юли и ще продължи до 30 юли с постановки на „Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“, „Залезът на боговете“, „Тристан и Изолда“, „Парсифал“, „Летящият холандец“, с нов прочит на „Пръстенът на нибелунга”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg