Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„София диша“ отново на „Шишман“ – за спорт

Петанк, лонгборд и тенис на маса в четвъртата неделя на фестивала без автомобили

Без коли по „Шишман“ днес. - „София диша“ отново на „Шишман“ – за спорт

Без коли по „Шишман“ днес.

Столичната улица „Цар Иван Шишман“, на която през 2010 г. започна „София диша“, се затваря за автомобили и става дом на спорта за четвъртата неделя от фестивала тази година. Организаторите са предвидили за гостите петанк, лонгборд и тенис на маса, а събитието е част от подготовката на града, който през 2018 г. ще е европейска столица на спорта.

Посетителите на „София диша“ ще могат да покарат лонгборд по „Шишман“ и по част от „Ген. Йосиф Гурко“, където „Темпър Бордс“ ще покажат новите си дъски и ще помогнат на начинаещите да направят първите си стъпки, а на напредналите – да впечатлят публиката.

От 16 до 20,30 часа пред 7-о училище ще се играе тенис на маса. През 133-то пък излизат майсторите в набиращия все повече популярност спорт петанк, които ще обяснят правилата и ще покажат някои тънкости в играта с метални топки.

„Уайлдбери Скул“ ще представят предимствата на здравословния начин на живот и ще се опитат да вдъхновят градските девойки да излязат сред природата и да заживеят активно. За трите си години на съществуване те са провели над 40 уоркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд, катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк. А сега предстои да синтезират най-доброто, на което са способни, само в един ден.

В първите три недели на август столичани и гостите на града вече видяха три тематични издания на „София диша“ – посветени съоветно на екологията, визуалните изкуства и литературата. На 30-и август пък предстои последното събитие за 2015 г. – с много музика и танци. На мястото ще се издига и голяма сцена, а гвоздеят на вечерта ще е импровизация с публиката на цигуларя и китарист Константин Кучев.

По време на фестивала се провежда социологическо проучване сред участниците, от което да стане ясно дали те са доволни и дали си тръгват със сбъднати предварителни очаквания. Резултатите от това изследване ще бъдат оповестени в края на септември, а целта е събитието, вече едно от стратегическите в културния календар на Столична община, да се подобрява и разширява.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС