Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

София диша – пие, яде, рисува и танцува (снимки)

Първата неделя на август бе празник - въпреки опашките, учтивата блъсканица и търговско-сергиестия слалом

Децата, останали в полупразна София, бяха щастливи от разходката с родителите си в неделя вечерта. Снимки: Емил Георгиев - София диша – пие, яде, рисува и танцува (снимки)

Децата, останали в полупразна София, бяха щастливи от разходката с родителите си в неделя вечерта. Снимки: Емил Георгиев

София едва дишаше вчера. По-голямата част от града бе празна, но не и карето в Центъра, оградено между бул. „Христо Ботев“, „Солунска“, „Цар Асен“ и „Алабин“. Небивало стълпотворение се струпа из старите тесни улички, за да яде, пие и пазарува – но и за да рисува, чете и танцува. Все дейности, които малко или повече влизат в определението „Фестивал за градска култура“.

С много видове бира, но без следи от кебапчета, с импровизирани книжарници, ателиета, изложби, спортни игри, прожекции, музика, танци, промоции… празничната атмосфера бе налице. Въпреки опашките, учтивата блъсканица и търговско-сергиестото прекаляване на места.

Малко трудно, но освен, че пи, яде и пазарува, вчера София пя, чете, рисува и танцува.

Първата неделя на месец август в столицата в снимки: 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах