Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„София филм фест” кани незрящи на кино

За хората с нарушено зрение и техните кучета водачи е предвидена анимация за изобретател и неговото куче

Кадър от анимационния филм „Титина“. Снимка: „София филм фест“ - „София филм фест” кани незрящи на кино

Кадър от анимационния филм „Титина“. Снимка: „София филм фест“

Незрящи хора ще могат да посетят прожекция на специално пригоден за тях филм от програмата на „София филм фест“, съобщиха организаторите на фестивала. Това е инициатива на СФФ, която се организира за седма поредна година.

Прожекцията на анимацията „Титина“ ще бъде на 9 април в Дома на киното. В салона ще бъдат допускани кучета водачи, а придружителите на незрящите зрители ще влизат безплатно. Прожекцията е достъпна и за зрители с ненарушено зрение.

„Титина“ е анимационна копродукция между Норвегия и Белгия с режисьор Кайса Нес. Филмът разказва за италианския създател на дирижабли Умберто Нобиле, който се радва на спокоен живот с кучето си Титина. Но пред него изниква предизвикателство – норвежкият пътешественик Роалд Амундсен му поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Така Нобиле и Титина тръгват на пътешествие към непознати места.

Кайса Нес е сред водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили широко признание и са носители на престижни награди. Нейни творби са представяни на фестивали в цял свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски филмов фестивал в Чикаго и кинофестивала „Трайбека“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg