Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София Лорен „съкрушена“ от смъртта на Джина Лолобрижида

Двете често се съревновават за роли в Италия и Холивуд и са сравнявани по красота

София Лорен (вляво) в „Човекът от Ла Манча“ и Джина Лолобриджида в „Сламена вдовица“. Снимки: IMDb - София Лорен „съкрушена“ от смъртта на Джина Лолобрижида

София Лорен (вляво) в „Човекът от Ла Манча“ и Джина Лолобриджида в „Сламена вдовица“. Снимки: IMDb

София Лорен почете паметта на Джина Лолобриджида и сподели в изявление, че се чувства „дълбоко потресена и съкрушена“ от новината за кончината на италианската актриса, възприемана дълги години като основна нейна конкуренция в киното. Лолобриджида си отиде на 16 януари на 95-годишна възраст.

Двете актриси, символ на следвоенния период в киното на Италия, често се съревновават за роли в своята родина и в Холивуд, освен това са сравнявани по красота от безбройните си почитатели. Самата Лолобриджида казва в интервю, че намира това съревнование между двете за „изключително скучно“ и споделя, че съперничеството е започнало по настояване на Лорен.

Съболезнования за Лолобриджида изказаха стотици актьори, режисьори, кинотворци и публични личности, сред тях Антонио Бандерас и наследниците на Хъмфри Богарт, с когото актрисата играе в „Надпревара“.

Дженаро Санджуилиано, италианският министър на културата, отбеляза, че „нейният чар ще остане вечен“.

„Привилегирован съм, че пътищата ни се засякоха толкова много пъти – каза Андреа Бочели. – Когато се срещахме, обстановката винаги беше изпълнена с радост, но аз все пак се тресях от нерви, мислейки за човека, който стои срещу мен и знаейки какво е постигнал.“

Вижте още: ПОЧИНА ДЖИНА ЛОЛОБРИДЖИДА, НАЙ-КРАСИВАТА ЖЕНА НА СВЕТА

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg