София Лорен се завръща в киното

След пауза от 11 г., голямата италианска актриса с главна роля в продукция на „Нетфликс“

София Лорен като мадам Роза в „Животът пред теб“ - София Лорен се завръща в киното

София Лорен като мадам Роза в „Животът пред теб“

София Лорен отново на екран – голямата италианска актриса играе във филм на „Нетфликс“ по роман на Ромен Гари, съобщава „Варайъти“.

Драмата „La Vita Davanti a Sè…“ (Животът пред теб) показва 85-годишната Лорен след дълго прекъсване на артистичната ѝ кариера. Последният ѝ филм „Девет“ е от 2009 г. Режисьор на „Животът пред теб“ е синът ѝ Едоардо Понти.

Филмът е екранизация на едноименния роман на Ромен Гари. Ще видим Лорен като възрастната мадам Роза, оцеляла от Холокоста. Тя се грижи за изоставени деца в приют, в който попада 12-годишният Момо от Сенегал. Двамата започват да се закрилят взаимно.

Романът „Животът пред теб“, публикуван от Гари под псевдонима Емил Ажар, е филмиран през 1977 г. от израелския режисьор Моше Мизрах със Симон Синьоре в главната роля. Продукцията получава „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

Америка за България

„По време на кариерата си съм работили с някои от най-големите филмови студия, но нито едно от тях не е имало такава аудитория и културно разнообразие като „Нетфликс“, и това много ми харесва“, коментира София Лорен.

Все още не е известна датата на премиерата на филма. Преди да бъде пуснат на стрийминг платформата, се очаква „Животът пред теб“ да участва в някой от големите кинофестивали тази година.

София Лорен е носителка на „Оскар“ за главна женска роля в „Чочарка“ (1960), както и за цялостен принос, пет пъти лауреат на „Златен глобус“.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост