Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София не стана столица на културата, а град на киното

В понеделник Ирина Бокова ще връчи сертификат за титлата на кмета Йорданка Фандъкова. - София не стана столица на културата, а град на киното

В понеделник Ирина Бокова ще връчи сертификат за титлата на кмета Йорданка Фандъкова.

София не се дореди до титлата Европейска столица на културата, но пък ще грабне друга. Утре в 17 ч. в Столична община генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще съобщи новината, че София е определена на творчески град на киното и ще връчи сертификата на кмета Йорданка Фандъкова.

В арт мрежата на ЮНЕСКО, създадена през 2004 г., българската столица ще се нареди сред новите 28 нови града от 19 държави. Структурата има за цел да развие международното сътрудничество на местно ниво на база на разбирането, че творчеството е стимул за устойчиво развитие. До нашия кино град се нареждат Билбао (дизайн), Гранада (литература), Хановер (музика), Хайделберг (литература) и Манхайм (музика),както и още мегаполиси в Азия, Африка и Латинска Америка.

Остава да разберем дали ще има реални последици за българските кинаджии от новата титла.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС