Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

София с над 2 хил. нови дървета през есента

Фиданките са избрани измежду най-устойчивите в градски условия

Снимка: Аделина Ангелова - София с над 2 хил. нови дървета през есента

Снимка: Аделина Ангелова

Над 2 хил. нови дървета ще бъдат засадени в София тази есен. От тях 1200 ще се появят по столичните улици, 600 ще бъдат в училища и детски градини и 350 ще попълнят паркове и градинки. Инициативата е на Столична община и дирекция „Зелена система“.

Над 10 нови ясена бяха засадени на 26 октомври по ул. „Брегалница“, район „Възраждане“, като част от озеленителната програма на общината. Новите фиданки са избрани измежду най-устойчивите в градски условия – липи, кестени, каталпа, явор, акация, чинар, дъб, габър.

Нови дървета има още по ул. „Коста Лулчев“, ул. „Гео Милев“, ул. „Кадемлия“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Мария Луиза“, бул. „Лазар Михайлов“, ул. „Искърско дефиле“, ул. „Обиколна“, бул. „Кръстьо Пастухов“, ул. „Екзарх Стефанов“, ул. „Кирил Драгнев“, ул. „Христо Стилянов“, ул. „Искър“, ул. „Черковна“ и др.

Работата по засаждането на фиданките продължава. Заедно със засадените над 2100 дървета през пролетния сезон до края на годината ще бъдат засадени над 4100 фиданки.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах