Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София с нова лятна сцена на открито

Културна програма със спектакли „зад витрина“ в Княжеската градина

Павилионът ще остане в Княжеската градина до края на октомври. Снимка: Столична община - София с нова лятна сцена на открито

Павилионът ще остане в Княжеската градина до края на октомври. Снимка: Столична община

София се сдоби с нова сцена за култура на открито. Сценичният павилион ще бъде временно разположен в Княжеската градина – до Паметника на съветската армия, и се осъществява с подкрепата на Столична община. Пространството се открива от „VOX POPULI“ – десет години след основаването на студиото за документален театър.

„Сцената на VOX POPULI е най-новото ни пространство на открито за култура – обяви заместник-кметът на София по културата Мирослав Боршош. – В София създаваме още едно място за артисти от независимия сектор. Сценичният павилион на VOX POPULI ще присъства в градската среда до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична програма.“

Необичайното пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на „жив билборд“ – зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и аудио система. Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за адаптация за различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео-съдържание – също част от програмата със събития.

Още през 2020 г. екипът на VOX POPULI започва да търси нови стратегии за достъп до публики – от една страна заради ограниченията, наложени от извънредното положение, от друга – заради органичната нужда да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция на открито и документалният театър да се срещне с реалността, от която той възниква.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg