Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

„София съмър фест“ се завръща в Южния парк

За първа година с Лятна академия за всички деца, които остават в София за лятото

Лятната академия ще предложи на учениците редица занимания в почивните месеци. Снимка: „София съмър фест“ - „София съмър фест“ се завръща в Южния парк

Лятната академия ще предложи на учениците редица занимания в почивните месеци. Снимка: „София съмър фест“

И тази година „София съмър фест“ ще се разположи в пространството в Южния парк зад музея „Земята и хората“. Събитието, което обединява в програмата си кино, театър и музика, ще се проведе между 1 юли и 30 септември.

Програмата на събитията предстои да бъде обявена в следващите месеци, но вече е ясно, че за първи път фестивалът ще бъде съпътстван от Лятна академия на открито. Тя ще се проведе на територията на фестивала и ще позволи на децата да приложат на практика теоретичните познания, които са натрупали през годината в училище.

„Наблюденията ни през последните две години показаха, че има много деца, които нямат села или свободни баби и дядовци през лятото – казва програмният директор на фестивала Борислав Чучков. – Именно за тях организираме тази академия. Освен интересните неща, които партньорите ни от „MindHub“ организират, децата ще имат и шанс да се докоснат до създаването на фестивала. Ще имат достъп до нашия бекстейдж, ще видят как се подготвят артисти за представление, ще чуят саундчек на музиканти.“

Лятната академия ще се проведе по методиката STEM, която насърчава учениците да вземат участие в експерименти и да споделят идеите си за групови проекти, насочени към опознаване на света. Най-голямото предимство е, че така учениците лесно ще осъзнаят връзките между предметите, които изучават в училище и ще си отговорят на важни въпроси като „Защо ми е необходимо това знание?“ и „Къде ще използвам това, което уча?“.

Програмата на лятното училище включва 9 независими тематични седмици. Преди обед децата ще се докоснат до игри, разказване на интерактивни истории, програмиране поведението на роботи и т.н. В следобедните часове те ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер, базирани на STEM обучението и ще играят логически игри.

В програмата са включени още спортни състезания и свободно време за игри.

„София Съмър Фест“ се провежда с подкрепата на Столична община, Министерството на културата и район „Триадица“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах