СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София ще диша на малките Пет кьошета

София ще "диша" за пета година. - София ще диша на малките Пет кьошета

София ще "диша" за пета година.

„София диша“ се завръща, централните улици отново ще бъдат затваряни за автомобили, за да се превърнат в зони за забавление. Петото издание на градския фестивал стартира в неделя и ще продължи през всяка от петте недели на месец август. 

Избраните места в София са почти същите като миналата година. Тази неделя ще се „диша“ на малките Пет кьошета, където се пресичат улиците „Неофит Рилски“, „Шести септември“ и „Хан Крум“. Фестивалният ден е наречен „Екоморфози”, а темата е екология.

На 10 август автомобили няма да се движат по ул. „Ангел Кънчев”, съседен на книжния площад „Славейков“, за да бъдат организирани градски забавления за читатели на литература. „Пиротска“ ще бъде завладяна от арт инсталации на 17 август, наречен „Ветрове от цветове”. „Оборище“, на която се намира Столичното музикално училище, ще се превърне в сцена и дансинг на 24 август, когато на улицата ще излязат танцьори и музиканти. Финалът на фестивала е на 31 август на ул. „Цар Иван Шишман”, темата е „София – град на разнообразни култури и традиции“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg