POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София ще има улица „Въло Радев”

Предложението е по случай 100-годишнината от рождението му

Въло Радев (1923 - 2001) Снимка: IMDB - София ще има улица „Въло Радев”

Въло Радев (1923 - 2001) Снимка: IMDB

Улица в София да бъде наречена на името на един от най-значимите режисьори в българското кино, Въло Радев, предлага Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столична община. За това тя съобщи във фейсбук страницата си. Предложението е по случай стогодишнината от рождението на Въло Радев, която се навърши на 1 януари 2023 г. и се ползва с подкрепата на кметицата Йорданка Фандъкова и кмета на район „Витоша” Теодор Петков.

Тепърва предстои предложението да бъде разгледано от общинските съветници.

Малина Едрева добавя, че в Деня на българското кино – 13 януари, в 18:30 ч. в Кино „Влайкова” ще се състои специална прожекция на един от знаковите филми на Въло Радев „Крадецът на праскови”. След края ѝ ще има и разговор с кинокритика Божидар Манов. Инициативата се провежда с подкрепата на Столична община, входът за прожекцията е свободен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90