Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

София след първия сняг (снимки)

Площад „Славейков“.  Снимка: Площад Славейков - София след първия сняг (снимки)

Площад „Славейков“. Снимка: Площад Славейков

След първия сняг, който се изсипваше като брашно над града през целия вторник, днес София осъмна черно-бяла, пуста и недружелюбна. Студът възпря мнозина столичани да изведат домашните си любимци за кръгче в кварталните градинки, дори зимните птици не бързаха да огледат новия пейзаж, само врабчетата с подновен интерес преглеждаха кошчетата за смет. Познатите ни статуи в Градската градина се сдобиха с нови физиономии – но нямаше вятър, който да ги събуди, сваляйки снежните им маски за сън. Ако можеха да говорят, окаяни тротинетки може би щяха да формулират въпроса, който мнозина днес си задават: защо… И не може ли зимата да си стои на Витоша, за радост на деца и скиори – а в София да цари вечна пролет?

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Снимка: Площад Славейков

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3