Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

София – забранено за инвалиди

Нова акция на „Дестрактив Криейшън“ обявява, че столицата е за спартанци

В анонса си групата иронизира мантрата за древността на българския народ, като заявява, че въпреки различните епохи и периоди в София и днес могат да оцелеят само по-силните.  - София – забранено за инвалиди

В анонса си групата иронизира мантрата за древността на българския народ, като заявява, че въпреки различните епохи и периоди в София и днес могат да оцелеят само по-силните.

София за спартанци! Забранено за инвалиди! Това прокламират с новата си акция от „Дестрактив Криейшън“ – анонимната неформална организация, занимаваща се със социални каузи и облагородяване на градската среда. Последното им дело е поставянето на табела „Забранено за инвалиди“ над падналата преди повече от година указателна табела на столицата на влизане в града през „Ботевградско шосе“.

В анонса си групата иронизира мантрата за древността на българския народ, като заявява, че въпреки различните епохи и периоди в София и днес могат да оцелеят само по-силните.

„Дестрактив Криейшън“, известни с боядисването на барелефи на Паметника на Съветската армия като капиталистически герои и с прекръщаването на БГ Лувъра в Bulgarian Lover, изразяват недоволство за политиката за развитие на града, която не включва трудно подвижните, инвалидите, възрастните.

От организацията посочват и че акцията им е свързана и с местните избори в неделя – за които никой от кандидатите не е предложил драстична промяна по проблема.

Вижте пълното съобщение от страницата на групата във Фейсбук:

Кампания – „София за Спартанци!” – „Забранено за инвалиди”

Ние сме древен народ на древна земя в древен град и с древни традиции, които сме запазили до днес и те повеляват – по-силните оцеляват. Въпреки промените и различните епохи и периоди София си остава достъпна само за здравите без място за всякакви несъвършени.

Поставяне на табела “забранено за инвалиди” над падналата от повече от година табела на входа на София по Ботевградско шосе, по повод политиката за развитие на София която системно не включва трудно подвижните, инвалидите и възрастните хора каквито близки, роднини и приятели имаме всички.

Във връзка и с изборите в неделя на които всички кандидатирани не предлагат драстична промяна на това.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg