Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Солидарни ли сме, се питат в „Благодатният четвъртък“

Михаил Вешим, Георги Константинов и Надежда Захариева гостуват в дискусията

Георги Константинов е един от участниците в срещата. Снимка: Румен Добрев - Солидарни ли сме, се питат в „Благодатният четвъртък“

Георги Константинов е един от участниците в срещата. Снимка: Румен Добрев

Какво е солидарността в обществото, се питат интелектуалци от различни поколения в седмата среща на Литературния клуб „Благодатният четвъртък“. Тя ще се проведе от 18 часа на 30 април в клуба на Столична библиотека.

В дискусията ще се включат Михаил Вешим, Георги Константинов, Надежда Захариева, Христо Кърджилов, Кин Стоянов и директорът на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ Боряна Христова.

Срещата, посветена на Европейския ден на солидарност между поколенията (29 април), задава още въпросите – какво е солидарността в семейството, в творчеството; кой какво получава от солидарността между поколенията; какво научено от нашите бащи, майки, баби, дядовци, учители, ще предадем на децата си; какво сме научили от децата си.

В предходни срещи на клуб „Благодатният четвъртък“ вече бяха разгледани войната и мира, любовта, та дори голите стихове на Теодора Тотева. Още на дебютната среща преди повече от четири месеца, се събраха буквално по трима писатели на квадратен метър – и писалка да хвърлиш, нямаше къде да падне.

„В този клуб е залегнала идеята за заедност – тук сме хора, които пишат и които четат. Не можете да си представите колко е важно това и колко е липсвало през последните 25 години“, каза тогава поетът Едвин Сугарев.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg