Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Солисти на „Ковънт Гардън“ в призрачния град на „Ролинг Стоунс“

Видеото с благотворителна цел е заснето по хореография на партньорката на Мик Джагър

Вратите на „Ковънт Гардън“ в Лондон ще останат затворени през цялото лято. Снимка: Стопкадър от видеото - Солисти на „Ковънт Гардън“ в призрачния град на „Ролинг Стоунс“

Вратите на „Ковънт Гардън“ в Лондон ще останат затворени през цялото лято. Снимка: Стопкадър от видеото

Културните институции във Великобритания ще останат затворени това лято, но солистите на Кралската опера и балет все пак танцуват. Те стъпват на пръсти по празните улици, площади и плажове във видеото на най-новата песен на „Ролинг Стоунс“ „Living in a Ghost Town“ (Живот в призрачен град).

Вижте още: „РОЛИНГ СТОУНС“ С НОВА ПЕСЕН: „ЖИВОТ В ПРИЗРАЧЕН ГРАД“

Краткото видео, озаглавено „Ghost Light“ (Призрачна светлина) е с хореография от Мелани Хамрик, партньорка на Мик Джагър в живота, и Джоана ДеФелис. Танцьорите пристъпват и летят пред прочути забележителности като „Ковънт Гардън“, Шекспировия театър „Глобус“, Театър „Аполо“ и „Аби тиатър“ в Дъблин. Улиците са пусти, площадите не ехтят от обичайната глъчка на туристи, а вратите на домовете на британската култура са затворени.

Клипът е заснет с благотворителна цел и набира популярност за „Acting for Others“ – обединение на няколко благотворителни каузи, подпомагащи работещите в сценичните изкуства. Негови режисьори са Хамрик, ДеФелис и солистката на „Ковънт Гардън“ Меган Грейс Хинкис, която танцува и пред камерата. Партнират ѝ Ана Роуз О’Съливан, Тео Дюброй, Ясмин Нагди, която у нас сме гледали в прожекцията на балетния спектакъл „Ромео и Жулиета“, и други.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg