Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева като Дездемона на живо от Мет Опера на 17 октомври

Преди „Отело“, на голям екран у нас ще гледаме и Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски в „Трубадур“

Александърс Антоненко и Соня Йончева като Отело и Дездемона в новия спектакъл на „Мет Опера“. - Соня Йончева като Дездемона на живо от Мет Опера на 17 октомври

Александърс Антоненко и Соня Йончева като Отело и Дездемона в новия спектакъл на „Мет Опера“.

Соня Йончева запява като невинната Дездемона в „Отело“ в новата продукция на „Метрополитън Опера“ в Ню Йорк – но не само на живо на една от най-прочутите оперни сцени в света, но и на голям екран в над 2000 киносалона в 70 държави, сред които и България. Спектакълът е сред основните представления в програмата на сезон 2015/2016 на „Мет“, а у нас ще бъде излъчен веднъж директно (на 17 октомври), а след това и на повторение. 10-ият юбилеен сезон на проекта „Мет Опера: на живо от Ню Йорк“ започва на 3 октомври, а откриването му е с „Трубадур“ с участието на Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски.

Продукцията на „Отело“ на Джузепе Верди в Ню Йорк е изцяло нова за „Метрополитън“. Дирижирана от младия Яник Незе-Сеген и под режисурата на Бартлет Шер, тя заема второто място в програмата, а ролята на Соня Йончева се очаква със силно нетърпение след силните ѝ участия като Мими в „Бохеми“ и Виолета в „Травиата“ през миналата година.

В „Отело“ като измъчения венециански мавър влиза латвиецът Александърс Антоненко, а смъртният му враг, Яго, е поверен на Желко Лучич. Прожекцията в столичното кино Cinema City Mall of Sofia ще е с директна сателитна връзка на 17 октомври, а повторение има четири дни по-късно – на 21 октомври.

С огромен интерес се очаква и откриването на сезона на „Мет Опера: на живо от Ню Йорк“ тази година. Тогава за пореден път в „Трубадур“ на Верди един до друг застават световните оперни звезди Анна Нетребко като Леонора и Дмитрий Хворостовски (граф Ди Луна). За пръв път двамата пеят заедно операта на сцената в Ню Йорк през 2002 г., а сега до тях застават Йонгхун Лий като Манрико, Щефан Кочан в ролята на Ферандо и Долора Заджик в знаковата за нея роля на циганката с тъмно минало Азучена.

След „Трубадур“ и „Отело“ сезонът на сателитните излъчвания на „Мет Опера“ продължава с „Танхойзер” от Вагнер, „Лулу” от Албан Берг, „Ловци на бисери” от Жорж Бизе, „Турандот”, „Манон Леско” и „Мадам Бътерфлай” от Пучини, „Роберто Деверьо” от Доницети и „Електра” от Рихард Щраус.

Билетите за прожекциите на голям екран вече са в продажба.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90