Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Соня Йончева, „Мастър ъф арт“, „Остава“

Най-интересните събития от 24 до 30 август 2020 г. с „Фантастико“

Соня Йончева, завръщане

Соня Йончева, завръщане

Античен театър, Пловдив

25.08.2020

20:30

Концертът „Завръщане“ на Соня Йончева е в рамките на на фестивала „Опера Оупън“. Певицата, която преди дни представи новия си проект „Ренесанс“ на фестивала в Залцбург, ще изпълни откъси от прочути произведения с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. Ще ѝ партнира младият оперен певец Божидар Божкилов (бас), избран лично от нея след прослушване на над 50 млади български таланти.

Вижте още: 26-ГОДИШЕН БАС ЩЕ ПЕЕ СЪС СОНЯ ЙОНЧЕВА В ПЛОВДИВ

„Прегръдката“ на Ода Жон

„Прегръдката“ на Ода Жон

„Платформа А6“, НДК

27.08.2020

19:00

Документалният филм за пътуващия проект на Ода Жон със същото заглавие ще открие фестивала за документално кино „Мастър ъф арт“ (27 август – 24 септември) в присъствието на художничката. Филмът на художника Калин Серапионов и оператора Емил Христов проследява пътуването на скулптурата през 2018-а, след изливането ѝ от бронз у нас.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Стадион „Юнак“, София

27.08.2020

19:00

Стефан Вълдобрев и музикантите от „Обичайните заподозрени“ – Иван Лечев, Веселин Веселинов-Еко, Стоян Янкулов-Стунджи и Мирослав Иванов, планират концерт и в София на открито, след като обиколиха много от сцените на страната при разхлабването на пандемичните мерки. Със специалното участие на младата певица Керана.

„Духът на поета“

„Духът на поета“

Народен театър, Голяма сцена

27.08.2020

19:00

Спектакълът по пиесата на Стефан Цанев е с участието на Валентин Танев, Христо Мутафчиев и Павлин Петрунов. Постановката е на Маргарита Младенова, премиера – 2013 г.

Концерт на „Остава“

Концерт на „Остава“

„Маймунарника“

28.08.2020

20:00

След поредица от малки концерти по морето, групата ще отбележи 28-ия си рожден ден на сцена. „Остава“ ще представи нова, неизпълнявана досега пред публика песен, част от новия им албум, създаден по време на карантината. Подгряваща група ще бъде „Jeremy?“, която ще участва с едночасов сет преди появата на „Остава“.

„Тенет“ на Кристофър Нолан

„Тенет“ на Кристофър Нолан

По кината в София и страната

28.08.2020

Новият филм на Кристофър Нолан се очаква с голямо нетърпение от публиката и киноразпространителите. Смятано за първото важно холивудско заглавие след пандемията, „Тенет“ описва борбата за спасението на света от Трета световна война. Персонажът на Джон Дейвид Уошингтън е въоръжен само с една кодова дума – „Тенет“. Мисията му го въвлича в опасните води на международния шпионаж, но онова, пред което се изправя, е извън реалното време, нещо напълно непознато.

„Ара Маликян: Живот сред струни“

„Ара Маликян: Живот сред струни“

Сцената на открито в Южен парк II

30.08.2020

20:30

Документалният филм на Ната Морено за цигуларя е част от програмата на „Мастър ъф арт“. Камерата на режисьора проследява Ара Маликян по време на последното му „Симфонично турне“ из Испания и страни като Ливан, Франция, Англия, Китай, Русия, Мароко, Аржентина, Уругвай и Германия.

Вижте още: РЕВНУВАМ ПУБЛИКАТА, КОЯТО ИЗБИРА ПОПА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
Bookshop 728×90