Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева, новата оперна звезда на Америка, пее в София

Между Метрополитън и Ковънт Гардън младата българка ще изнесе концерт и у нас

Соня Йончева в сцена от "Травиата". - Соня Йончева, новата оперна звезда на Америка, пее в София

Соня Йончева в сцена от "Травиата".

Световната оперна звезда Соня Йончева пристига у нас за концерт със Софийската филхармония на 5 април в зала „България“. След триумфален дебют в „Метрополитън опера“, Йончева ще се изправи пред българска публика между участията си в „Дон Жуан“ в Монако и в „Травиата“ в „Ковънт Гардън“ в Лондон. Диригент на гастрола й в София ще бъде Доминго Хиндоян.

Певицата спечели любовта на публиката и критиците особено след последните си невероятни успехи на някои от най-големите световни сцени. Йончева започна сезон 2014/2015 като Мими от „Бохеми“ на Пучини в „Метрополитън“ в Ню Йорк. Шеметният й дебютът беше наречен от „Ню Йорк Таймс“ „сензационен“, а американската модна библия „Вог“ я определи като „най-ярката нова оперна звезда на Америка“.

Младата българка ще изнесе концерта си в София между участия в Монако, където ще е Елвира от „Дон Жуан“, и в Кралската опера „Ковънт Гардън“ в Лондон, където влиза в роклята на Виолета от безсмъртната „Травиата“ на Верди.

През септември й предстои да влезе в образа на Дездемона в „Отело“, отново на сцената на „Метропoлитън опера“. Освен основните си роли, в настоящия сезон Соня има планирани концерти и рецитали и в Клермон-Феран, Париж, Москва, Прага, Мадрид. Във френската столица през февруари тя представи дебютния си албум „Париж, моя любов“.

„Включването на Соня Йончева в сезона на Софийската филхармония е нашата голяма изненада към българската публика и се радваме, че успяхме да го направим възможен, тъй като тя е звезда от световен ранг и програмата й е запълнена за години напред“, казва Виктор Стоянов, дирeктор на музикалния институт.

Едва на 33, Йончева се радва на изключителна кариера с участия в най-престижните оперни театри по света, както и концерти със Стинг, Пласидо Доминго, Уилям Кристи, Владимир Козма и Елвис Костело.

Младият диригент и съпруг на Йончева, венецуелецът Доминго Гарсия Хиндоян, е другата звезда, на която ще се радваме във Филхармонията. За своите 35 години той вече дирижира Лондонската филхармония, Кралската филхармония на Лиеж, Симфоничния оркестър на Базел, Оркестъра на Валенсия, Симфоничния оркестър „Симон Боливар“ и много други. Доминго Хиндоян поддържа тесни връзки с родната Венецуела, където е редовен гост-диригент.

Билетите за концерта на Соня Йончева в зала „България“ са вече в продажба. Цените са между 20 и 70 лева.

Певицата идва у нас по покана на Фондация „Америка за България“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС