Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева организира музикален фестивал в България

Кани световни оперни певци, телевизия „Медичи” ще излъчва концертите

Соня Йончева в дебюта си като Мадалена в операта „Андреа Шение“ в миланската Ла Скала. Снимка: Brescia e Amisano / Teatro alla Scala - Соня Йончева организира музикален фестивал в България

Соня Йончева в дебюта си като Мадалена в операта „Андреа Шение“ в миланската Ла Скала. Снимка: Brescia e Amisano / Teatro alla Scala

Соня Йончева организира музикален сезон с големи имена в оперното изкуство под името „Съкровени гласове” в зала „България“ през есента на 2023 г., съобщават от екипа на оперната певица. Сезонът, организиран от българското сопрано, ще бъде сниман и отразен от телевизия „Медичи“, специализирана в програми с класическа музика и опера.

За мен 24 май е най-светлият български празник. От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че сезонът „Съкровени гласове“ ще има своето първо издание през сезон 2023/24 г. в зала „България“. През юни екипът на компанията ми ще обяви имената на артистите, които съм поканила“, се казва в съобщението на Йончева.

Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал във фестивала. Програмата все още не е уточнена.

„Съкровени гласове“ ще се провежда всяка година в България, като организаторите не изключват възможността фестивалът да гостува и в други градове на страната.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС