Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Соня Йончева от Мет Опера във Варна и София

Гледаме у нас освен българското сопрано, още Анна Нетребко и Пласидо Доминго

Соня Йончева в „Травиата“ от Мет Опера в Ню Йорк. - Соня Йончева от Мет Опера във Варна и София

Соня Йончева в „Травиата“ от Мет Опера в Ню Йорк.

10 спектакъла от новия сезон „Метрополитън“ в Ню Йорк ще могат да гледат почитателите на операта в София от октомври насетне. В един от тях участва и българката Соня Йончева – като Виолета в „Травиата“, заедно с Майкъл Фабиано. Йончева обаче ще може да бъде видяна и преди началото на новия сезон – от варненци. На 13 юни във Фестивалния и конгресен център в морската столица ще се излъчи представлението „Отело“, където тя е Дездемона и което вече бе гледано през сезона в София.

Иначе, сезон 2016-2017 на „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” започва на 8 октомври с нова продукция на „Тристан и Изолда” от Рихард Вагнер. Програмата ще продължи до 13 май 2017 г. – време, в което българската публика ще може да види общо 10 спектакъла и 6 нови продукции от репертоара на Мет опера.

Новите заглавия в сезона включват „Вилхелм Тел” от Росини, който се завръща след 80 години на сцената на МЕТ, „Ромео и Жулиета” от Гуно, „Русалка” на Дворжак с Кристине Ополайс и „Кавалерът на розата” от Щраус с Рене Флеминг и Елина Гаранча.

През сезона ще гледаме още Соня Йончева и Майкъл Фабиано в „Травиата”, Анна Нетребко в „Манон Леско” и в „Евгений Онегин”, Пласидо Доминго – в ролята на Навуходоносор II в „Набуко” и като диригент на „Дон Жуан” от Моцарт. Музикалният директор на МЕТ, легендарният Джеймс Ливайн, ще дирижира три от заглавията в новата програма – „Набуко”, „Идоменей” и „Италианката в Алжир”.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: СОНЯ ЙОНЧЕВА: ИСКАМ ДА КАЖА НА СВЕТА, ЧЕ СЪМ ОТ БЪЛГАРИЯ

Преди да започне новият сезон на „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк“, фокусът се измества от София към Варна. Соня Йончева в „Отело“ на 13 юни е дирижирана от Яник Незе-Сеген, а действието на операта на Верди е пренесено в края на XIX век. В ролята на венецианския мавър е Александърс Антоненко, а в Яго се превъплъщава Желко Лучич. Продължителността на спектакъла е 3 часа (с антракт), а той ще се излъчи със субтитри на български и английски.

Освен „Отело“, жителите и гостите на Варна, отново във Фестивалния и конгресен център, ще могат да гледат „Мадам Бътерфлай“, режисиран от Антъни Мингела с Кристине Ополайс. Това ще се случи на 6 септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах