POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева с дебют в Ла Скала, като Мими от „Бохеми“

Дни преди концерта си в София оперната прима излиза на прочутата миланска сцена в класическата постановка на Франко Дзефирели

Премиерата на „Бохеми“, дирижиран от Евелино Пидо, е на 7 юни, а представления с Йончева ще има на още четири дати през този месец, както и на 14 юли. - Соня Йончева с дебют в Ла Скала, като Мими от „Бохеми“

Премиерата на „Бохеми“, дирижиран от Евелино Пидо, е на 7 юни, а представления с Йончева ще има на още четири дати през този месец, както и на 14 юли.

Соня Йончева излиза като Мими, главната роля в „Бохеми“ на Пучини, на легендарната сцена на Ла Скала в Милано. Дни преди концерта си в зала 1 на НДК, българското сопрано ще пее в един от най-известните оперни спектакли, в постановката на режисьора Франко Дзефирели.

Премиерата на „Бохеми“, дирижиран от Евелино Пидо, е на 7 юни, а представления с Йончева ще има на още четири дати през този месец, както и на 14 юли. Интересното е, че между две от изявите си в Ла Скала (на 15-и и 20-и) тя ще изнесе концерта си в София на 18 юни, на който е много вероятно да чуем и нещо от Пучини, освен анонсирания Вердиев репертоар.

Партньор на Йончева в „Бохеми“ като Родолфо ще бъде Фабио Сартори, а в останалите роли се превъплъщават Симоне Пиацола, Матиа Оливиери, Карло Коломбара, Федерика Ломбарди, Давиде Пелизеро и др.

Соня Йончева в салона на Ла Скала.

Постановката на Дзефирели е представена за първи път през 1963 г., като оттогава, вече повече от половин век, вдъхновява поколения зрители, но и ентусиасти професионалисти да предложат своята интерпретация. Един от тях ще е спектакълът през юни и юли, дебют за Йончева в Ла Скала.

Именно с ролята на Мими в „Бохеми“ сопраното изгря и на сцената на Мет Опера в Ню Йорк през 2014 г. А през новия сезон, 2017/18, Йончева излиза като Мими и на първата сцена на Франция – в Националната опера на Париж.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС