Соня Йончева ще пее с Пласидо Доминго пред „Александър Невски“

Концерт на открито със Софийската филхармония

Плакатът за събитието на 31 август - Соня Йончева ще пее с Пласидо Доминго пред „Александър Невски“

Плакатът за събитието на 31 август

Соня Йончева и Пласидо Доминго планират концерт на открито у нас това лято, при това с най-величествения декор в София – храм-паметника „Александър Невски“. Събитието ще бъде на 31 август. Организатор е самата Йончева с компанията „SY11 Events“, в партньорство със Столична община и Министерство на културата.

Гала концертът ще бъде с арии от популярни опери. Ще свири Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица – катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана“, казва Соня Йончева в прессъобщение до българските медии.

Новината за концерта идва в деня, когато Пласидо Доминго празнува 80-годишния си юбилей.

„Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!“, цитиран е Доминго от „SY11 Events“.

Пласидо Доминго ще пее за втори път в България след концерта му в „Арена Армеец“ през 2014 г. Тогава той изпълни на български език песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“.

„Бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!“, казва Йончева.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 50 до 250 лева; ще има и ограничен брой ВИП-билети на цена 300 лв., които ще включват „подарък за меломаните“. Талоните ще бъдат пуснати в продажба онлайн на 22 януари.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах