Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева ще пее с Пласидо Доминго пред „Александър Невски“

Концерт на открито със Софийската филхармония

Плакатът за събитието на 31 август - Соня Йончева ще пее с Пласидо Доминго пред „Александър Невски“

Плакатът за събитието на 31 август

Соня Йончева и Пласидо Доминго планират концерт на открито у нас това лято, при това с най-величествения декор в София – храм-паметника „Александър Невски“. Събитието ще бъде на 31 август. Организатор е самата Йончева с компанията „SY11 Events“, в партньорство със Столична община и Министерство на културата.

Гала концертът ще бъде с арии от популярни опери. Ще свири Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

„За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица – катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана“, казва Соня Йончева в прессъобщение до българските медии.

Новината за концерта идва в деня, когато Пласидо Доминго празнува 80-годишния си юбилей.

„Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!“, цитиран е Доминго от „SY11 Events“.

Пласидо Доминго ще пее за втори път в България след концерта му в „Арена Армеец“ през 2014 г. Тогава той изпълни на български език песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“.

„Бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!“, казва Йончева.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 50 до 250 лева; ще има и ограничен брой ВИП-билети на цена 300 лв., които ще включват „подарък за меломаните“. Талоните ще бъдат пуснати в продажба онлайн на 22 януари.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg