Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Соня Йончева ще пее в новия сезон на „Метрополитън опера“

Българското сопрано е сред най-заетите звезди в афиша на нюйоркската опера след дългата Ковид-пауза

Соня Йончева в „Норма“ в Лондонския Кралски оперен театър. Снимка: Sonyayoncheva.com - Соня Йончева ще пее в новия сезон на „Метрополитън опера“

Соня Йончева в „Норма“ в Лондонския Кралски оперен театър. Снимка: Sonyayoncheva.com

Соня Йончева е ангажирана в четири спектакъла от сезон 2021/2022 на „Метрополитън опера“. Българското сопрано ще пее в нова продукция на „Федора“ от Умберто Джордано, роли ще има и в спектаклите „Мадам Бътерфлай“, „Духовете на Версай“ и „Норма“. 

Генералният директор на „Мет“ Питър Гелб обяви новия сезон на операта в онлайн разговор с творци. Цитиран от специализирания сайт „Опера Уайър“, Гелб съобщи кои ще бъдат премиерните заглавия, както и ангажираните в спектаклите певци. Една от най-престижните оперни институции отмени сезон 2020/2021 заради Ковид-ограниченията.

Анна Нетребко е другата най-заета звезда в афиша на „Мет“. Публиката ще я гледа в нова версия на „Лоенгрин“ от Вагнер и в „Силата на съдбата“ от Верди. Руската певица, която изкара Ковид-19 и лежа в болница, ще бъде част от операта „Дама пика“. В пролетния сезон ценителите очакваха да слушат премиерно Нетребко в „Набуко“ и Гелб е обещал, че спектакълът ще бъде пренасрочен, за да може Нетребко да пее в него.

„Мет“ работят и по нова продукция на „Джоконда“ с участието на Сондра Радвановски и Пьотр Бечала. Радвановски ще участва в нов прочит на „Медея“.

До отварянето на операта публиката може да продължи да гледа онлайн някои от най-знаковите продукции на „Мет“ през годините. Срещу еднократно заплащане от 5 долара може да се видят „Отело“, „Травиата“ и „Тоска“ с участието на Йончева.

Вижте още: СОНЯ ЙОНЧЕВА ЩЕ ПЕЕ С ПЛАСИДО ДОМИНГО ПРЕД „АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90