Соня Йончева търси млад певец за концерта си в Пловдив

Сопраното ще прослуша лично всички кандидати

Соня Йончева лично ще прослуша кандидатите, които искат да излязат с нея на сцената в Пловдив.  - Соня Йончева търси млад певец за концерта си в Пловдив

Соня Йончева лично ще прослуша кандидатите, които искат да излязат с нея на сцената в Пловдив.

Соня Йончева ще покани млад български певец по време на концерта си „Завръщане“ в Пловдив. На 25 август сопраното ще се завърне в Античния театър на родния си Пловдив и търси млад талант, който да се изяви на сцената с нея.

Йончева лично ще направи прослушването, но дистанционно – кандидатите могат да изпращат видео записите с изпълненията си, заедно със свое кратко представяне на мейла office@sonyayoncheva.com.

„Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света – казва Йончева в изявление. –  Знам колко е важно някой да те забележи и да ти подаде ръка в началото на кариерата.

В момента оперната певица работи по новия си албум в Женева и записва за студиото „Сони Класикал“. Все още няма подробности около продукцията. Очаква се записът да се появи до края на годината.

Америка за България

Програмата на най-успешната българска оперна звезда вече е запълнена до 2028 година. Въпреки коронавирусната пандемия, Соня Йончева е сред най-търсените имена на световната оперна сцена. Тя ще пее на 14 юли, Националния празник на Франция, на Гала концерта пред Айфеловата кула,  който ще бъде предаван на живо от най-гледания френски телевизионен канал France 2.

Вижте още: АЙФЕЛОВАТА КУЛА ВЕЧЕ ПОСРЕЩА ТУРИСТИ, НО БЕЗ АСАНСЬОР

На 19 юли Йончева е звездата в операта „Травиата“, която ще бъде представена на открито във Флоренция с партньори от ранга на Франческо Демуро и Лео Нучи, диригент е Карло Рици. На 14 август Соня Йончева е сред звездите на 100-годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

След Австрия, Йончева се завръща за няколко дни в България за големия си концерт на 25 август в Античния театър с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика.

СОНЯ ЙОНЧЕВА И РАЙНА КАБАИВАНСКА НА СЦЕНАТА НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР В ПЛОВДИВ

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3