Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Социалисти искат разрешение да възстановят плочата на МОЧА

Идеята е на общинар от БСП, район „Връбница“

Счупените части на плочата бяха премахнати от съображения за сигурност. Снимка: Люба Филипова/БГНЕС - Социалисти искат разрешение да възстановят плочата на МОЧА

Счупените части на плочата бяха премахнати от съображения за сигурност. Снимка: Люба Филипова/БГНЕС

Членове на БСП от район „Връбница“ ще поискат разрешение от областния управител на София да възстановят плочата на Паметника на съветската армия, която бе разбита с чук навръх годишнината от руската инвазия в Украйна. Общинският съветник Иван Таков ще поиска официално разрешение за ремонта от областния управител, който стопанисва монумента.

Вече е наета фирма, взети са точните размери на счупения надпис и се очаква да бъде намерен подходящият камък, за да бъде изработена новата плоча.

„Не само адмирираме, но и подкрепяме инициативата с всички възможности, които имаме – казва Таков. – Затова заедно с жалбата до областния управител срещу приетия доклад за демонтиране на Паметника на Съветската армия, ще внесем и официална молба за разрешение да направим ремонт на счупената плоча.“

Областният управител Радослав Стойчев, назначен от служебния премиер Гълъб Донев през август 2022 г., е бивш депутат от БСП.

Преди дни Столичният общински съвет взе решение Паметникът на съветската армия да бъде премахнат от Княжеската градинка и призова кметът на града да поиска съдействие от държавата.

РЕШЕНО: ПАМЕТНИКЪТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90