Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Спасяването на един уплашен ленивец (снимки)

Историята на необичайна полицейска акция в Еквадор

Ако се съди по локвата около малкия ленивец, спокойно може да се предположи, че той най-малкото е било силно уплашено. - Спасяването на един уплашен ленивец (снимки)

Ако се съди по локвата около малкия ленивец, спокойно може да се предположи, че той най-малкото е било силно уплашено.

Пътната полиция в Еквадор се справи с необичайна ситуация – спасяването на един малък ленивец, стреснат и вкопчен в мантинелата между платна на магистрала.

Според полицейския бюлетин офицер забелязал косматото животично, хванало се отчаяно в средата на пътя си в опит да пресече натоварения път. След като го транспортирали в безопасност, ленивецът бил заведен и на ветеринар – преди да бъде пуснат на свобода.

Но ако се съди по локвата около животното, спокойно може да се предположи, че то най-малкото е било силно уплашено.

В отговор на вълната от въпроси за съдбата на ленивеца във Фейсбук, от полицията в Еквадор разпространиха специално съобщение:

„Благодарни сме ви за притеснението. Бъдете сигурни, ленивецът беше спасен от наши служители и прегледан от ветеринар – който установи, че е в оптимално състояние да се завърне в естествената си среда. Благодарим на всички, които се заинтересуваха от здравето на животното. Ще продължим да подкрепяме такъв тип случаи, съвместно с гражданите. Поздрави на всички“.

1

2

3

4

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg