Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спейси с нови седем обвинения за сексуални престъпления

Британската прокуратура ще го съди по общо 12 случая

Кевин Спейси през октомври 2022 г., когато съд в Ню Йорк го обяви за невинен по обвинения на Антъни Рап. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Спейси с нови седем обвинения за сексуални престъпления

Кевин Спейси през октомври 2022 г., когато съд в Ню Йорк го обяви за невинен по обвинения на Антъни Рап. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кевин Спейси ще бъде съден по седем нови обвинения в Лондон, с което обвиненията, отправени срещу актьора от британската прокуратура, стават общо 12. Седемте описани случая по процесa, който се очаква да започне през лятото на 2023 г., са се случили с един и същи мъж, съобщава Би Би Си.

Три от тях са за непристойно поведение, три – за сексуално насилие и последното е за принуждаване към сексуални дейности без съгласието на отсрещната страна. Всички нови обвинения засягат случаи, развили се между 2001-а и 2004 г., и идват след доказателства, преразгледани от британската полиция.

63-годишният Спейси вече се яви пред съда в Лондон през юли тази година, за да чуе лично останалите пет обвинения, по които ще трябва да се защитава. Случаите са свързани с трима мъже.

Миналия месец актьорът отбеляза победа на родна територия, когато американски съд го обяви за невинен по жалба, подадена от Антъни Рап, за 40 млн. долара обезщетение. Обвинението гласеше, че Спейси го е докосвал против волята му по време на парти през 1986 г. с намерение да го изнасили, когато Рап е бил само на 14 години.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90