Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спектакълът за Хари Потър – най-добър в английския театър

Представлението с рекордните девет статуетки от наградите „Оливие“

Попи Милър (Джини Потър) с Джейми Паркър (Хари Потър), който получи „Оливие“ за водеща мъжка роля. Снимка: Мануел Харлан - Спектакълът за Хари Потър – най-добър в английския театър

Попи Милър (Джини Потър) с Джейми Паркър (Хари Потър), който получи „Оливие“ за водеща мъжка роля. Снимка: Мануел Харлан

„Хари Потър и Прокълнатото дете“ спечели рекордните девет статуетки на наградите „Оливие“, най-голямото събитие в британския театрален календар. Спектакълът по сагата на Джоан Роулинг бе удостоен с отличието за най-добра нова пиеса на церемония в „Ройъл Албърт хол“ в неделя вечерта.

Призът за най-добра мъжка роля получи Джейми Паркър за възрастния Хари Потър. Нома Думезвени (Хърмаяни Грейнджър) прие статуетката за поддържаща женска роля. И при поддържащите актьори наградата бе за артист от представлението – Антъни Бойл, който, все още студент, изигра Скорпиус Малфой.

„Хари Потър и Прокълнатото дете“ получи още призове за осветление, звуков дизайн, костюми, сценография и режисура – за Джон Тифани.

Представлението в крайна сметка прибра девет награди от 11-те си номинации и така категорично триумфира над другите фаворити – мюзикълът „Матилда“ и „Странен случай на куче през нощта“. И двата получиха по седем статуетки.

„Хари Потър и Прокълнатото дете“ се играе от миналия юли в „Палас тиътър“. Премиерата бе посрещната от критиката масово с ласкави рецензии и пет звезди. Освен неизменно пълните зали и досега, представлението доминира и на други театрални награди през сезона, преди да достигне до кулминацията с „Оливие“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg