Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спектакли на Метрополитън опера на живо в БГ кино

Ще видим и чуем прочутото сопрано Анна Нетребко в ролята на лейди Макбет. - Спектакли на Метрополитън опера на живо в БГ кино

Ще видим и чуем прочутото сопрано Анна Нетребко в ролята на лейди Макбет.

Българската публика ще попадне в един от най-известните оперни театри в света – Метрополитън, чрез родния кино екран. Това ще стане чрез сателитна връзка в салоните на „Синема сити“. На живо ще бъдат излъчени десетте представления за сезон 2014/2015 на операта. 

България става част от програмата “На живо от Ню Йорк”, която Метрополитън опера стартира през 2006 г. и днес излъчва в над 2000 киносалона в 66 държави по света. От 11 октомври ще гледаме и слушаме най-големите артисти от световната сцена, благодарение на фондациите “Америка за България” и “Международен театрален фестивал Варненско лято”.

Новият сезон на Метрополитън опера ще покаже у нас спектаклите “Макбет”, “Сватбата на Фигаро”, ”Кармен”, “Севилският бръснар”, “Нюрнбергските майстори певци”, “Веселата вдовица”, “Хофманови разкази”, “Йоланта“/“Замъкът на херцога Синята брада”, “Жената от езерото”, “Селска чест“/“Палячи”. Те ще бъдат със субтитри на български и английски език. Цената не е като в операта – 15 и 18 лв.

Програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” стартира с операта “Вълшебната флейта” на 30 декември 2006 г. по инициатива на директора Питър Гелб, успял да превърне операта в една от най-иновативните културни институции в света.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg