Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Спешна ситуация с покрива на Драматичен театър – Благоевград

Откраднато е медно покритие от сградата

След кражбата, от козирката на сградата е останала изолацията. Снимка: Драматичен театър - Благоевград - Спешна ситуация с покрива на Драматичен театър – Благоевград

След кражбата, от козирката на сградата е останала изолацията. Снимка: Драматичен театър - Благоевград

Част от покрива на Драматичен театър-Благоевград е била открадната тази нощ, съобщи за „Площад Славейков“ Север Иванов, зам.-директор на театъра. Двадесет квадратни метра медно покритие са били свалени от козирката пред сградата.

Тъй като положението е временно закрепено, а и повредата не е над функционалната част от театъра, представленията в Драматичен театър – Благоевград продължават, подчерта Иванов. Тази вечер по програма ще се състои премиерата на детското представление „Неволята“ от 18 ч.

Засега театърът е ремонтирал с подръчни средства и за сметка на бюджета си за тази година разрушеното покритие, но тъй като предстоят снегове и дъждове, а в близост минава електрическата инсталация на сградата, ще се търси спешно съдействието на Министерство на културата. От театъра се надяват още в началото на 2022 г. да бъде отпусната сума за спешния капиталов ремонт, с помощта на която да възстановят щетите.

Снимка: Драматичен театър – Благоевград

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах