Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спете спокойно, Валери Симеонов поема хората с увреждания!

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов за изказването му „кресливи майки с уж болни деца“. Въпреки извинението на Симеонов, протестите с искане на оставката му не спряха. Снимка: БГНЕС - Спете спокойно, Валери Симеонов поема хората с увреждания!

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов за изказването му „кресливи майки с уж болни деца“. Въпреки извинението на Симеонов, протестите с искане на оставката му не спряха. Снимка: БГНЕС

Валери Симеонов е избран да оглави бъдещия Съвет за интеграция на хората с увреждания. Кой, ако не той, който ги нарече „уж болни“? И кога, ако не сега, след като се извини?

Освен това по-честен политик от него едва ли има някъде по света. Всички знаем, че повечето политици постоянно лъжат и никога не си признават. Една много малка част също лъжат най-редовно, но макар и крайно рядко, се случва да си признават, че някога в нещо са излъгали. Само и единствено Валери го прави предварително – час по-рано най-честно предупреуди – и то от екрана на Националната телевизия:

„Ако им се извиня, ще излъжа“.

И им се извини. Казана дума – хвърлен камък, ето това е Валери Симеонов.

За някои хора новината може да изглежда скандална, но тя не е. Тези хора може би не живеят в България и просто не познават фактите. А те са такива:

Георги Първанов, агент на ДС, си го избрахме за президент два пъти;

Красимир Каракачанов, агент Иван от ДС, е министър на отбраната ;

Волен Сидеров – рецидивист (с три присъди) оглавяваше парламентарната Комисия по етика;

Георги Марков (агент Стефан) беше избран за конституционен съдия, а сега е депутат, пръв защитник на орбанизма и бойковизма, любимец на сутрешните блокове през уикенда;

Делян Пеевски, депутатът, който не е стъпвал в парламента, и ту има, ту няма вестници, е вносител на законопроект за собствеността на медиите;

Цветан Цветанов (заради чиито акции като министър България и до днес продължава да получава осъдителни решения в Страсбург) и Десислав Чуколов (с две присъди за нарушаване на обществения ред) са съответно председател и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред;

Вежди Рашидов е начело на Комисията по култура;

И т.н., и т.н.

Така че, успокойте се. Няма по-естествен избор от Валери Симеонов за председател на Съвета за интеграция на хората с увреждания (наричани от него „инвалиди“).

Оттук нататък моля вече никой да не се прави на изненадан, когато Недялко Недялков оглави СЕМ, Андрей Слабаков – Асоциацията за борба с тютюнопушенето на обществени места, Димитър Иванов (Гестапото) – Комисията по досиетата, Димитър Желязков (Очите) – отдела в ГДБОП за борба с наркотрафика. И когато Вежди Рашидов отново стане министър на културата – за утеха, че не го направиха академик. Защото точно натам отиват нещата.

Лека нощ!


Вижте още: ПЯНАТА НА ТИНЯТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90