СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спират „Спирит“-а, остава „Бургас и морето“

 - Спират „Спирит“-а, остава „Бургас и морето“

Бургас ще остане без „Спирит“-а (бел. ред. – настроение). Музикалният фестивал ще има нулева година заради липса на средства. Субсидията, отпусната тази година от местната община, стигала само за охраната и логистиката. За хонорари на звездите пари нямало. 

Бургаският плаж преживя осем издания на фестивала с участието на десетки чужди изпълнители и групи като „Продиджи“, Моби, „Корн“, Скънк Ананси. Напоследък обаче интересът към „Спирит ъф Бургас“ намаля, съкратени бяха и фестивалните дни – от три на два. Нарастна и недовоств

В последните няколко години обаче фестивалът загуби темпо и публичен интерес, а последното му издание бе в съкратен двудневен формат. Организаторите признават, че имат трудности с намирането на нови артисти за българската публика.

Димитър Маджаров, директор на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“, твърди, че фестивалът няма да бъде спиран завинаги. Догодина общиналите смятали да го върнат „в пълния му блясък“.

Вместо на „Спирит ъф Бургас“, туристите това лято ще могат да се забавляват на конкурса „Бургас и морето“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg