Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Спирка „Вишнева“ се сдоби с покрив (снимки)

Но снегът ни изненада и сградата остана недовършена

Януари 2018-а, спирка „Вишнева“ вече има полузавършен покрив. Снимки: Емил Л. Георгиев - Спирка „Вишнева“ се сдоби с покрив (снимки)

Януари 2018-а, спирка „Вишнева“ вече има полузавършен покрив. Снимки: Емил Л. Георгиев

Горялата през лятото спирка „Вишнева“ посрещна първия януарски снежец с покрив. Това стана около половин година след пожара в приказната горска къщурка край трамвайната линия в столичния квартал „Лозенец“. Към края на необичайно топлото по празниците време сградата се сдоби с нов дървен покрив, наблюдават пътниците в трамвай № 10.

Спирката стои завита с найлони от месец юли, когато пламна. Процедури от най-различно естество забавиха обещания „бърз ремонт“. Мина лятото, мина есента и зимата затрупа Борисовата градина, където се намира красивата спирка. Наложи се да почака до януари, когато работници заградиха обекта със строителни платнища и се заеха с неотложното.

След полагането на ритловиците и изолациите, предстои полагането на керамичните цигли. Това, разбира се, няма как да стане върху мокрите от новия сняг дървени летви. Вероятно ще се изчака отново подходящо метеорологично време, за да изсъхнат – и чак тогава ще се довърши започнатото.

Така спирка „Вишнева“ ще посрещне цъфтежа на вишните с нов покрив. А междувременно може би ще дочака и цялостен ремонт, защото пожарът нанесе поражения и на малкото помещение в сградата.

Снимки на спирка „Вишнева“ през уикенда:

Всичко по темата „Спирка „Вишнева“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg