СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Списание пусна погрешно некролог на Кърк Дъглас

Медията погреба жив 97-годишния актьор

97-годишният Кърк Дъглас е сред последните актьори от Златния век на Холивуд. - Списание пусна погрешно некролог на Кърк Дъглас

97-годишният Кърк Дъглас е сред последните актьори от Златния век на Холивуд.

Популярното американско списание „Пийпъл“ погрешно пусна онлайн в събота предварително написания некролог на 97-годишния Кърк Дъглас. В заглавието на статията с големи букви е отбелязано „НЕ ПУБЛИКУВАЙ“, след което идва новината за смъртта на холивудския актьор, хроника на живота му и постиженията му.

Предварителното писане на некролози на известни личности е обичайна практика в големите издания. Очевидно редакторите не са имали намерение да публикуват статията, но по невнимание тя е стигнала до сайта на „Пийпъл“. Представители на Кърк Дъглас не коментираха конфузната ситуация. Редакцията на списанието пък не призна вината си.

Кърк Дъглас не е първата известна личност, която е била погребана приживе от „Пийпъл“. През 1982-а списанието случайно нарече „покоен“ актьора Ейб Вигода, който е жив и до ден-днешен и е на 93 години. През 2008-а агенция Bloomberg пусна на сайта си новината за смъртта на шефа на „Епъл“ Стив Джобс, който почина три години по-късно. Редакторите обаче реагираха бързо и веднага пуснаха опровержение и извинение за грешката.

Кърк Дъглас ще навърши 98 години на 9 декември. Бащата на Майкъл Дъглас е сред последните актьори от Златния век на Холивуд. Сред най-известните му филми са „20 хиляди левги под водата“ (1954), „Пътеки на славата“ (1957) и „Спартак“ (1960). Кърк Дъглас има три номинации за „Оскар“, а през 1996 г. му връчиха почетната статуетка за изключителни постижения в киното.

Некрологът на актьора в сп. „Пийпъл“

Некрологът на актьора в сп. „Пийпъл“

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90