Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Спокоен уикенд в парка, на Витоша или да носим вода в Перник

Какво да правим в събота и неделя? По-интересните събития на 1 и 2 февруари 2020 г.

Първи и втори февруари се очертават топли зимни дни, в които е добре да си дадем почивка от скандалите, които ни вълнуваха през седмицата. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Спокоен уикенд в парка, на Витоша или да носим вода в Перник

Първи и втори февруари се очертават топли зимни дни, в които е добре да си дадем почивка от скандалите, които ни вълнуваха през седмицата. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Първите дни на февруари се паднаха почивни – дано да ни върви спокойно и без стрес целия месец, с музика, театър и аплодисменти, в разходки в парка и на Витоша. 

Столична община временно променя разписанията на автобус № 63 до „Златните мостове“ и 66 до „Морени“. До 5 февруари автобусите от тази линия ще се движат всеки ден и при нужда ще бъдат пускани извънредни курсове.

Ако решите да останете в София, може да посетите „Квадрат 500“, където организират музейни турове на постоянната си експозиция. В събота, 1 февруари, темата е „Изложбата „Лика Янко. Рисунки“ от колекцията на Владимир Илиев и Александър Тошев“. Обиколката с екскурзовод започва в 13 ч., началото е в централното фоайе на галерията.

Първи февруари е и Ден за почит паметта на жервите на комунизма, може да го отбележите и без да се включвате в церемониите на някои партии на различни места в столицата.

Като отговор на безводието в Перник, групата артисти „Destructive Creation“ проведоха кампания, в която облечени като кукери напълниха вода от Централна баня София и я извозиха до дом за стари хора и училище за деца със специални нужди. На 1 февруари от 10 ч. момчетата ще бъдат отново на чешмите край Централна баня и канят доброволци да се включат в инициативата им. В 14 ч. ще пристигнат в Перник и на площада ще раздават вода на всеки, който пожелае.

Ето още събития в София на 1 и 2 февруари.

1 февруари, събота

„Февруарска фоторазходка“ – 12,30 ч., пред Съдебната палата

Всяка разходка е с предварително зададен маршрут, който включва различни обекти-вдъхновение за фотографите. Участието става с резервация, местата са 17.

***

Среща с видео-артиста Калин Серапионов – 14 ч., галерия „Структура“

***

„Калин и отбора на затвора“, филм на Галя Щърбева – 16,30 ч., Дом на киното

***

„Аз, Леонардо“, филм на Хесус Ламберт – 19 ч., кино „Култура“

***

Концерт на Хари Ешкенази и Симфониета Враца – 19 ч., Софийска градска галерия

2 февруари, неделя

„Кармен – сюита“ и „Пахита“, балетни спектакли – 16 ч., Софийска опера и балет

Представленията се играят с музика от запис.

***

„Алжир отвисоко“, филм на Ян Артюс-Бертран – 17 ч., Дом на киното

***

„Животът на Брайън“, филм на Тери Джоунс – 18,30 ч., Дом на киното

***

„Love story“, концерт на „Фортисимо Фамилия“ с филмова музика – 19 ч., зала „България“

***

„Матиас и Максим“, филм на Ксавие Долан – 19 ч., кино „Култура“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg