Спокойна пролет в (не)спокоен град (снимки)

Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom - Спокойна пролет в (не)спокоен град (снимки)

Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Слънцето грее ласкаво, дърветата нежно ухаят, птиците чуруликат приканващо… Първа пролет е, но повечето софиянци си стоят по къщите. Петък е, краят на седмицата, предупрежденията да спазваме социална дистанция най-сетне са чути и приети… донякъде. Центърът на София е празен като на официални празници.

Малцина са излезли на припек, но са на значително разстояние – между 5, 20 и повече метра. Семействата са с маски, но не и възрастните хора, които излеждат напълно спокойни, никакъв страх нямат от коронавируса… Затова от полунощ се забранява посещаването на паркове, градинки, детски и спортни площадки. През тях ще може да се преминава само на път за работа, лекар или към къщи.

Площадът пред Народния театър. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Градската градина. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Площад „Гарибалди“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Ул. „Граф Игнатиев“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Ул. „Граф Игнатиев“. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi Note 10, предоставен от Vivacom

Лъвов мост. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Борисовата градина. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Борисовата градина. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Езерото с лилиите. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Докторската градина. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg