Спряха снимките на тв сериали по света

Преустановиха работа шоутата на Джими Фалън, Стивън Колбер, Джими Кимъл, Елън Дедженеръс, Джеймс Кордън...

Един от най-гледаните сериали през изминалите години - „Анатомията на Грей“, временно преустанови снимки заради коронавируса. Снимка: Ей Би Си  - Спряха снимките на тв сериали по света

Един от най-гледаните сериали през изминалите години - „Анатомията на Грей“, временно преустанови снимки заради коронавируса. Снимка: Ей Би Си

Светът под карантина няма много варианти с какво да се забавлява, освен с гледане на филми и сериали по телевизията и четене на книги. Пандемията от коронавирус обаче повлия сериозно на развлекателната индустрия и бъдещето на телевизията в момента също е под въпрос – редица продукции се провеждат без публика или не се провеждат въобще.

Ен Би Си обяви още миналата седмица програмата си за 35 телевизионни продукции, като стана ясно, че те или спират работа на снимачната площадка, или програмите им са променени така, че да приключат снимки по-рано от планираното. Си Би Ес прие същата политика. Пред безпрецедентно предизвикателство са изправени и платформите, едно от малкото останали развлечения за публиката в изолация. „Дисни“ прекрати работата по 16 пилотни епизода на сериали, „Епъл“ спря снимките на всички външни проекти, към които спадат „Сутрешното шоу“ с Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун и „Виж“ с Джейсън Момоа, две от най-следените продукции. „Уорнър брос“ прекъсна работата на повече от 70 сериала и пилотни епизоди, включително „Младият Шелдън“, „Супергърл“, „Луцифер“…

Към момента офисите на „Нетфликс“ в САЩ и Канада също са преустановили дейност, следвайки ограниченията на правителствата да преминат на режим „работа от вкъщи“. „Висящи“ остават „Stranger Things “ и „Грейс и Франки“.

Временно не се работи по новите сезони на „Свръхестествено“, „Еуфория“, „Анатомията на Грей“, „Добрата битка“… Повечето сериали спират работа за две седмици, други до второ нареждане. Остава обаче въпросът дали на екипите и актьорите ще продължи да се плаща, въпреки обстоятелствата. Сценаристите към повечето студиа към момента работят от вкъщи, но съветите към авторите на сериали са в близките месеци да не се пишат епизоди, за които трябва да се набира голям брой статисти, за да се избегне ненужното струпване на хора на снимките.

Постпродукцията не е засегната засега. Временно обаче е спряно заснемането на предавания като „Сървайвър“, „American Idol“, „Америка търси талант“, шоутата на Джими Фалън, Сет Майърс, Стивън Колбер, Джими Кимъл, Елън Дедженеръс и Джеймс Кордън.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg