Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Средновековни битки и музика в днешна София

Фестивал като от „Игра на тронове“ в парка на Военна академия

Как са изглеждали средновековните битки? Ще разберем в средата на септември. - Средновековни битки и музика в днешна София

Как са изглеждали средновековните битки? Ще разберем в средата на септември.

Средновековен турнир, стрелба с лък и свирня на древни гайди предлага Софийският средновековен фестивал, който се провежда за втори път. През уикенда на 16 и 17 септември в парка на Военната академия ще видим автентичен военен лагер, бойни демонстрации, занаяти от вековете между Х и XV, реконструкции на костюми и въоръжение…

В първия от дните, събота, две формации, които изпълняват средновековна музика – „Ембиънт фолклор“ и „Ерини“, ще изнесат концерт. Ще чуем и обширна презентация за фехтовката от това време. В неделя пък ще бъде представен турнир на бойци с автентично въоръжение.

Цената на билетите е 5 лева на ден, но децата до 10 години влизат безплатно. В следващите дни предстои да се оповести по-детайлна програма на събитието.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах