Среща с Елина Гаранча след концерта ѝ в НДК

Мецосопраното ще изпълни популярни оперни арии и испански песни

На 23 септември Елина Гаранча ще пее за първи път на българска сцена - в зала 1 на НДК. Снимка: Анимато мюзик - Среща с Елина Гаранча след концерта ѝ в НДК

На 23 септември Елина Гаранча ще пее за първи път на българска сцена - в зала 1 на НДК. Снимка: Анимато мюзик

Преди година Елина Гаранча откри сезона в „Метрополитън“, а сега излиза в един от първите концерти в новия сезон на Софийската филхармония. Събитието ще бъде на 23 септември в зала 1 на НДК. Това ще бъде първият концерт на оперната звезда на българска сцена.

Определяна като едно от най-добрите мецосопрани на нашето съвремие, Гаранча идва у нас по покана на Филхармонията. Диригент на гала концерта ще бъде нейният съпруг Карел Марк Чичон. Редом с любимите на всички оперни арии, певицата ще изпълни и популярни испански песни.

Гаранча споделя, че испанската музика я привлича от дете, а по-късно заедно със съпруга си заживява в Андалусия, където още по-силно се влюбва в испанските ритми. Любовни песни от Испания, Италия и Латинска Америка звучат и в новия ѝ албум „Sol y Vida“, издаден и в България. Той ще се предлага и пред зала 1 преди концерта ѝ. Мениджмънтът на Гаранча официално потвърди, че тя с радост ще се срещне с почитателите си след концерта, за да разпише дисковете им.

Елина Гаранча е родена в Латвия в семейство на музиканти. Въпреки музикалното си образование, тя мечтае да стане актриса. Не я приемат да учи актьорско майсторство и се отдава на пеенето. Гаранча в момента е в пика на своята кариера – през последното десетилетие е звезда в афишите на „Метрополитън“, Кралската опера в Лондон, Берлинската Щатсопера, Виенската опера…

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Билетите за гала концерта на Гаранча и Софийската филхармония са на цени от 60 до 150 лв. и са налични в Билетния център на НДК, на касата на зала „България“, както и онлайн.