Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сринаха се всички услуги на „Гугъл“

Ютюб не зарежда клипове.  - Сринаха се всички услуги на „Гугъл“

Ютюб не зарежда клипове.

Услугите на „Гугъл“, сред които Youtube, Gmail и Google Classroom, са временно недостъпни. Проблемът засяга милиони потребители, но сигналите идват предимно от Европа, сочат данни от специализирания сайт Down Detector. Първите оплаквания идват от около 14 ч. българско време.

Засега от компанията не дават обяснение какво е причинило огромния срив на услугите ѝ, но казват че те вече са възстановени за някои потребители, а в „близко бъдеще“ проблемът трябва да бъде отстранен за всички потребители.

И до момента информационното табло на „Гугъл“ засича, че всичките услуги не работят – в това число масово използваните „Гугъл Карти“, „Гугъл драйв“, календар и Google Classroom, което десетки учебни заведения използват за дистанционен обучителен процес. Търсачката продължава да работи безпроблемно.

Междувременно, някои потребители успяват да използват услугите, но само ако браузърът им работи със статус „инкогнито“, пише Би Би Си.

Подобни крахове са рядкост за „Гугъл“, последно масов проблем с използването на услугите на компанията отчетоха американските потребители през юни 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90