Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Стани богат” отново в ефира

Михаил Билалов се завръща като водещ, но медията е Би Ти Ви

Михаил Билалов бе водещ на шоуто по БНТ, свалено след идването на Емил Кошлуков начело на обществената телевизия. Снимка: БНТ - „Стани богат” отново в ефира

Михаил Билалов бе водещ на шоуто по БНТ, свалено след идването на Емил Кошлуков начело на обществената телевизия. Снимка: БНТ

След като премина през Нова и БНТ, телевизионната игра „Стани богат“ влиза в ефира на Би Ти Ви, съобщиха от медията. Водещ отново ще бъде Михаил Билалов, с когото зрителите идентифицират формата от излъчванията му по БНТ. От Би Ти Ви не съобщават кога точно ще тръгне шоуто. 

Телевизията предвижда да включи нови елементи в познатото предаване и да обогати съдържанието му. Голямата награда отново е 100 хил. лв., а предаванията ще бъдат излъчвани и в онлайн платформите на Би Ти Ви.

„Развълнувани сме, че имаме възможността да предложим на нашите зрители най-популярната телевизионна игра за знания в света – „Стани богат“. Това уникално шоу – вечна класика и неизменен рейтингов фаворит – ще заеме достойното си място в програмната схема на Би Ти Ви, с което не само откликваме на нуждата от качествено и обогатяващо аудиторията съдържание, но и правим поредна стъпка към утвърждаването на телевизията като дом на най-популярните и завладяващи световни формати в България“, коментира Христо Хаджитанев, директор „Програма“ в bTV Media Group.

„Стани богат“ е първият международен формат, реализиран в България, и е версия на британския оригинал Who Wants To Be A Millionaire. Той стартира на 12 май 2001 г. и бързо се налага като един от най-обичаните в българския ефир.

„Стани богат“ е най-успешната тв игра в световен мащаб от появата си на 4 септември 1998 г. в Англия. Малцина знаят, че форматът, създаден от Дейвид Бригс, Майк Уайтхил и Стивън Найт, първо е реализиран като радио игра. Телевизионната версия на шоуто е изключително популярна, защото изпитва енциклопевичните познания на участниците, като същевременно запознава аудиторията с интересни факти. Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във филма му „Беднякът милионер“ (2008), спечелил 8 награди „Оскар“. В него на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който успява да отговори на всички въпроси. Те според правилата на играта се усложняват с всяко следващо ниво.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90