Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Стъпка назад от Мадона за Тръмп, думите й били „извън контекста“

Певицата се отрича от твърдението си, че й се иска да „взриви Белия дом“

„Да, гневна съм, бясна съм. Да, доста съм си мислила да взривя Белия дом. Но знам, че това няма да промени нищо“, каза Мадона в речта си на Марша на жените. - Стъпка назад от Мадона за Тръмп, думите й били „извън контекста“

„Да, гневна съм, бясна съм. Да, доста съм си мислила да взривя Белия дом. Но знам, че това няма да промени нищо“, каза Мадона в речта си на Марша на жените.

Свада се разрази около коментар на Мадона за американския президент Доналд Тръмп, произнесена по време на митинг в събота. Докато участваше в протестния Марш на жените във Вашингтон певицата заяви, че е мислила „ужасно много за взривяването на Белия дом“. Поддръжниците на Доналд Тръмп реагираха гневно, твърдейки, че би станал огромен скандал, ако такъв коментар беше направен за бившия президент на САЩ Барак Обама.

Сега Мадона казва, че забележката й е била „напълно извадена от контекста“.

„Не съм човек на насилието, не насърчавам насилие и е важно хората да чуят и разберат какво казвам в цялост, а не по една фраза“, написа певицата в Инстаграм. И добавя, че искала да изрази двете възможни реакции срещу избора на Тръмп – с надежда и с гняв. Мадона твърди, че би искала да започне „революция на любовта“.

Няколко новинарски канала излъчиха речта на певицата на Марша, като записът бе прекъсван на местата, където тя си служеше с ругатни.

„Да, гневна съм, бясна съм. Да, доста съм си мислила да взривя Белия дом. Но знам, че това няма да промени нищо“, каза Мадона в речта си.

След коментара на Мадона шефът на персонала към белия дом Рейнс Прибъс заявява пред Фокс Нюз:

„Една певица каза, че иска да взриви Белия дом. Я си представете, че някой беше казал това за президента Обама?“

Келиан Конуей, старша служителка в Белия дом, описа речта на Мадона като „деструктивна“. Тя обръща внимание и на новините, че коментарите на певицата са привлекли вниманието на Сикрет сървис. Заплахите срещу американския президент като правило се приемат напълно сериозно от службите, но говорител на „Сикрет сървис“ вече коментира пред „Ню Йорк Таймс“, че не е ясно дали думите на Мадона могат да бъдат взети като истинска заплаха.

„Става въпрос за намерения. Смята ли тя да навреди на Белия дом, или на президента Тръмп? Ако не е така, то забележките й просто са неуместни“, разяснява говорителят.

Чуйте речта на Мадона в Марша на жените:

https://youtu.be/c9sSdhhJAKU

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg